Komplett Utemiljø

Hyttehagedrømmen

Informasjon

AvdelingHaugesund
Kvadratmeter300m²
Byggeår2018
PriskategoriPrisklasse 5

Hagen

Kundens ønske

Dette landstedet har vært denne familiens samlingsplass i generasjoner, en liten enkel hytte med ganske ubenyttet uteområde. Kunden ønsket å etablere en terrasse i stedet for plen foran hytten, og samtidig bygge en hagestue med ildsted vendt mot fjorden. Vi designet en spennende idè som ble veldig godt mottatt og kjørte i gang med bygging av drømmeplassen.

Usynlig ventilert putekasse

Familien hadde i alle tider benyttet trappen til sittemøbel, og ønsket å gjøre denne større med plass til flere. Et annet behov var det evinnelige problemet med lagring av hageputer o.l. Vi bygde en stor og god trapperepos. Under denne integrerte vi et usynlig ventilert putekasse/lagerrom. Hele toppen løftes opp ved hjelp av solide gassdempere, og i kassen er det plass til massevis av puter mm.

Stolpefritt glassrekkverk

Terrassen ble innrammet med stolpefritt glassrekkverk, og for å brekke det hele litt opp, plasserte vi små «holmer» med natursteiner, frodige stauder og sedummatter. Spiseplassen like utenfor hytten ble markert med en enkel pergolastruktur.

Plantekasser av cortènstål

Som høydeopptaker benyttet vi diverse kanter av cortènstål. Dette gir en rustikk og god brytning og med sin varme jordfarge er den med å gir en glød til uttrykket. Plantekassene ble spesialbygget i samme materiale.

Hagestuen

Der hagestuen ble plassert var det før kun en utilgjengelig bratt skråning, så vi bygget en nedsenket terrasse på søyler. Vi synes det er svært virkningsfullt å lage litt nivåforskjeller, det gir spenning til området, og en følelse av separate rom. Hagestuen ble, som alt annet treverk i denne hagen, bygget i Accoya. Et vakkert rolig tremateriale med en helt enenstående varighet. Inne i hagestuen monterte vi en liten vedovn og på taket la vi Sedummatter slik at hagestuen sammensmelter med omgivelsene. Resultatet ble en strålende fornøyd kunde som nå har fått et hageanlegg som vil være til stor glede for hele familien.

Bilder

Se gjennom bildene, og legg til favorittene på din Pinterest.