Komplett Utemiljø

Japansk hage

Informasjon

AvdelingHaugesund
Kvadratmeter880m²
Byggeår2008
PriskategoriPrisklasse 5

Hagen

Kundens ønske

I dette prosjektet designet vi et japansk inspirert hageanlegg til en privatkunde. Hagen vi kom til var en helt tradisjonell norsk hage med hekk og plen, hageeieren ønsket å gjøre noe konseptuelt, vedlikeholdsenkelt, men først og fremst et vakkert hageanlegg.

Tydelig tema

Vi tok selvsagt utfordringen og laget en hage litt utenom det vanlige her på vestlandet. Den japanske hagen fikk blant annet to vannfall med to hagedammer, singelstier og dekker, bambusgjerder og spektakulære Bonzai formede trær. Det kan være smart å velge et tydelig tema for uterommet slik at man ender opp med én gjennomført stil. Og om en gjør alt i én operasjon slipper man å ende opp med hummer og kanari.

Zen-feeling

Alle sansene blir stimulert i denne hagen. Vi bygde til og med et tehus som understreker en skikkelig “zen-feeling”. Inngangen til hagen er en bambusportal som på en måte tar deg inn i en annen tid og et annet rom. Du hører lyden av rennende vann, som går fra topp til bunns i hagen.

Miks av naturelementer og formklippet beplantning

Noen ganger er det ikke mer enn en vakker mosegrodd stein som skal til for å tilføre litt liv en del av hagen. Disse små biotopene er kjempefine å bruke på skyggesiden eller steder hvor det er lite jord. Her er den plantet i bunndekke av rullestein. Ved bruk av slike «etablerte» elementer oppstår en fin tyngdebalanse og en mer naturlig estetikk. Formklipte planter gjør en god jobb i å stramme opp og strukturere inntrykket i hager med en litt rustikk look. Vi digger miks av naturelementer og formklippet beplantning.

Bilder

Se gjennom bildene, og legg til favorittene på din Pinterest.