Komplett Utemiljø

Kompletthagen

Informasjon

AvdelingHaugesund
Kvadratmeter5000m²
PriskategoriPrisklasse 5

Hagen

Bygd over en 10-års periode

Komplett Utemiljø har gjennom årenes løp bygget opp Kompletthagen til å bli en oase som idag benyttes til representasjon og besøkshage. Hagen ligger på idylliske Sørvåg i Tysvær kommune, og er bygget opp etter firmaets profil med skaperglede som hovedingrediens. Det er ekteparet Anne og Leif Bjarte Krogstad som står for designet og her har lidenskapen for planter og hagemiljø virkelig fått fullt utløp. Alt henger sammen i en vakker helhet som innbyr til ro for kropp og sjel. Her bor folk med gartnerbakgrunn og skaperglede i blodet, noe du snart vil merke. Vi går på kunstneriske stier, gjennom urtehagen, langs eplehekken ned til den store vakre dammen.

NRK-besøk

Se Kompletthagen i NRK-serien «Hagen min».

Åpen dag

Hagen er åpen for publikum en dag pr. sesong. Tidspunktet varierer fra år til år, og varsles gjennom vår Facebook og Instagram profil. Følg oss, og få varsel om når vi arrangerer åpen dag i år.

Drivhuset

Drivhuset er noe av det eldste i Kompletthagen. Her har vi stor variasjon i hva som dyrkes. Paprika, aprikos, chili, agurk, squash, jordbær, og tomater er bare litt av det vi har til rådighet når vi skal lage mat. Det er veldig flott å ha et drivhus å gå inn og jobbe i, når det er litt ruskevær ute. Her har vi også laget en liten sittegruppe med en vedovn, så her er det rekreasjonsmuligheter som det holder. I videoen får du en liten «tour» av Leif Bjarte.

Vanndammen

Når vi har åpen dag så er det mange som tar runden rundt hagedammen vår. Her har vi gjort det så enkelt at vi har hentet vannplantene fra et tjern like ved eiendommen. Ekstra koselig er det også at dammen er bebodd av koifisk. I enden har vi en utestue med hengekøye. I midten av dammen står det en hengebøk, som deler opp «rommet» i to, så man må gå rundt for å oppleve hele uterommet.

Bregner

Bregner er veldig fint å bruke i både bed, plantekasser, og kanter. Vi har ganske mange forskjellige typer bregner i Kompletthagen, som du kan se i videoen.

Urtehagen

Denne pergolaen har blitt hagens utvalgte spisested. Rundt har vi plantet en eplehekk som innrammer hele rommet, og inni har vi cortènstålkasser med forskjellige urter og grønnsaker. Her kan en enkelt plukke med seg salatblader og legge rett i maten, når vi samler familie og venner for en matbit.

Bilder

Se gjennom bildene, og legg til favorittene på din Pinterest.