Haugesund Harbour Park / Havneparken

I samarbeid med Haugesund Havnevesen leverte vi våren 2013 en offentlig park litt utenom det vanlige. Haugesund fikk for første gang status som cruise-havn dette året, og ønsket i denne sammenheng å gi cruise-turistene en velkomst som ville bli lagt merke til.

Prosessen

Vi vant oppdraget med byggingen av parken, og designet vår egen variant hvor vi valgte å gi området så naturlig utrykk som mulig. Med dekke av gyllen singel, trær, skogsti og mengder av grove, naturlige steiner fikk området et rustikt og naturlig preg. Dette som høstet til vår store glede applaus fra alle involverte. Byggetiden for både bygg og utemiljø var satt til utrolige 6 uker, noe vi klarte akkurat i tide før det første cruise-anløpet var et faktum onsdag 22. mai.

Resultatet

Parken er i dag et offentlig anlegg som kan benyttes av både cruiseturister og lokalt publikum og vi er stolt og glad for å ha vært med på denne spennende prosessen.

Artikkel fra Haugesunds Avis torsdag 25. april 2013
Artikkel fra Haugesunds Avis onsdag 15. mai 2013

Arkitektens uttalelse

«Uteområdet i havneparken fungerer som et flott, grønt pusterom hvor ellers landskapselementer ellers er fraværende. Jeg har jobbet med Komplett Utemiljø før og visste at de kunne levere et kvalitetsprodukt innenfor en stram tidsfrist. De var derfor det naturlige valget. Vi ga Komplett Utemiljø kunsterisk frihet, både til å utforme området og til å velge hvilke materialer og vekster som skulle brukes. Det har gitt oss en mer naturlig og fri park som bygningen med sine stramme linjene spiller bra på lag med. Jeg er særlig fornøyd med at det er trær på kaien og tror det må være fantastisk for cruise-passasjerer å hvile litt under disse før de reise videre. Arkitektur trenger en ramme for å oppleves på sitt beste, hvilket Komplett Utemiljø skaper i aller høyeste grad».

– Kester Bunyan –

kester-bunyan-1-farge