Komplett Utemiljø

Pris

Litt om pris

Dagens hageeiere, ønsker seg et uterom hvor det er godt å være, hvor man kan nyte fritiden sammen med familie og venner, i all slags vær og årstider.

Men hva er det som koster?

Hagen «alle» vil ha

Mange ønsker seg et uterom som både er vakkert å se på, enkelt å vedlikeholde og som gir mulighet for å være ute selv om været er av litt varierende karakter.

De aller fleste ønsker seg en overbygget sitteplass eller en hagestue som et ekstra rom, gjerne med litt avstand fra huset. Et rom hvor man kan trekke ut til for å nyte herlige sommerdager og klare vinterkvelder.

Hagen skal helst ha et frodig uttrykk samtidig som det også er viktig at hagen er enkel å vedlikeholde. Belysning er og noe som vil gjøre hagen din til en helårs drøm.

Gjennom et vellykket hagedesign kan man få mange av disse ønskene oppfylt.

Hva koster det å bygge en hage?

Det listes her opp ulike elementer som oftest må beregnes med i bygging av et fullverdig hagedesign med varige materialer og moderne uttrykk.

Det tas her utgangspunkt i en tomt på mellom 500-800m2.

Grunnarbeider

For at arbeidet man gjør skal være varig er et solid grunnarbeid viktig. Drenering skal på plass, underlag fundamenteres mm.

Skjerming

Det er ofte behov for skjerming mot innsyn og omramming av hagerommet. Dette kan gjøres med vegger eller beplantning, ofte i en kombinasjon for å bryte opp linjer og flater. Levegger krever solid forankring med betongfundament og solid innfestning i vindutsatte hager.

Utestue

Når man skal bygge en utestue er feks glasskyvedører el.kjekt å ha. Man skaper et lyst og trivelig rom hvor man kan sitte tørt og hvor utemøblene kan stå beskyttet for vær og vind.

Belegg/terrasse

Gårdsrommet, stier og sitteplasser trenger et belegg som er fint og som markerer inn/utganger, og adkomst med en passelig kontrast i forhold til innkjørsel ol. Her kan det være smart å velge et materiale som tåler nordisk klima og som varer over tid, slik at man slipper å gjenta denne arbeidskrevende prosessen igjen om noen år.

Murer og kanter

For å oppta nivåforskjeller og lage skille mellom beplantninger, plen ol.trenger man murer og kanter. Kuperte tomter gir større behov for slike høydeopptakere.

Plen

En slett og grønn aktivitetsflate er ofte en god ting å ha. Et areal hvor man kan boltre seg med spill og lek med familie og venner. Å etablere god drenering er her viktig og de aller fleste velger i dag ferdigplen.

Beplantning

Beplantning kan gjøres på ulike måter, solitærplanting med større mellomrom om mye synlig bark, eller en sammenplantning med variasjoner som samtidig tetter igjen for uønsket ugressvekst.

Belysning

Det er både praktisk og vakkert å tilføre belysning i uterommet. Man lyssetter ofte trær, vegger, stier, adkomst ol.

Verdi til deg og dine

  • Et vakkert utemiljø øker verdien på eiendommen din betraktelig.
  • Bruksarealet utnyttes når hagen blir attraktiv, og inviterer til aktivitet og rekreasjon.
  • Et vakkert design gjør at man bruker utearealet i mye større grad.
  • Kvalitetstid hjemme med familie og venner.

Vedlikeholdsfritt?

Ingen uterom er vedlikeholdsfrie og det aller meste krever en viss grad av oppfølging med årenes løp. Men det er mulig å gjøre rutinejobbene færre og enklere, gjennom noen enkle grep.

  • Fjern ugrasinfisert jord og legg ut ny ren og næringsrik kompostjord.
  • Plant et bunndekke med lave tettvoksende stauder. Disse plantene slipper ikke lys ned til bakken og ugresset klarer ikke å spire.
  • Lag en stor plenflate som kan klippes av en plenrobot. Anlegg kanter som gjør at robot kommer til og du slipper å kanttrimme.
  • Velg naturstein som belegg utvendig. Gjøres monteringen korrekt, varer et slikt belegg over tid og er samtidig enkelt å holde ved like.
  • Book en vedlikeholdsavtale med en proff. Med 2-4 besøk innom hagen ila. sesongen bevarer du investeringen som er foretatt og hagen får etterhvert en vakker patina istedenfor et gradvis forfall.