Stauder som bunndekke

For 2 år siden anla vi en ny del i demohagen vår, hvor vi lagde et skrående bed med variert beplanting. Istedet for å bruke dødt materiale som bark, singel eller lignende ville vi ha et levende bunndekke av teppedannende stauder.

Stauder er yre og fylle av liv i vekstsesongen. Ved å velge de rette sortene på rett plass kan vi oppnå et levende og vakkert teppe, som hindret ugress adgang til bedet. Vi brukte få sorter, derav mye av stoknebbplanten Geranium mac «Spessart».

Før selve plantingen fylte vi på et cirka 20 cm lag med ugressfri plantejord (kjempeviktig for å unngå ugress). Staudene satte vi i tett forbandmønster med planteavstand på 40 cm, og håpet var at de skulle vokse tett sammen i løpet av sesongen. Og det gjorde de. På sin andre sesong har Geraniumen nå dannet et tett og mykt teppe under de større plantene. Dette teppet kommer tidlig på plass om våren, lysegrønt og duftende. I juni endrer det karakter og står nærmest og lyser med et flor av hvitrosa, små, vakre blomster. Og nå i oktober er teppet nærmest på sitt vakreste, der det vifter med sitt naturlige bladverk i grønne og røde høsttoner. Når frosten senere kommer godt igang vil det visne delvis ned frem til neste vår. Og vet du at også det er vakkert? Det gjør at jeg har noe å glede meg til hele året.

Inspirasjon
Klikk her for mer inspirasjon